5 ideeën voor een winters AIP dieet ontbijt

door jan 4, 2022

Als je je dieet omgooit is het echt even schakelen. Meer groenten, minder vaak eten, van alles elimineren, gekke dingen erbij eten (ja ik denk aan jou, orgaanvlees) en… anders ontbijten. Want wat is eigenlijk een geschikt AIP dieet ontbijt? Geen broodje kaas in elk geval, geen bakje kwark met cruesli, maar wat ‘mag’ ik dan nog wel?!

Dit is een lijstje van 5 van mijn favoriete AIP en paleo ontbijtjes in de winter, om je te inspireren. Twee ervan staan op LekkerHeel.nl en de rest vond ik in mijn eigen zoektocht naar inspiratie. Ik deel ze graag met je!

1. Perencrumble

Perencrumble

Met stip op 1 omdat het makkelijk en vooral ont-zet-tend lekker is. Je schilt en snijdt wat peren (appels werken ook prima!) en bedekt deze met een mengsel van kokos, chufaschaafsel, kokosolie en verwarmende specerijen. Terwijl je een half uurtje wacht, vult de oven je huis met heerlijke winterse geuren. Nom nom nom! Check het recept hier.

2. Speculaaskoek

Toegegeven, je moet even een momentje prikken om deze Speculaaskoek te bakken. Maar als hij eenmaal klaar is, vries je hem in plakken in. Zodra je gaat ontbijten, doe je twee plakken in de broodrooster, beetje kokosboter erop en je hebt een heerlijk AIP dieet ontbijt. Dit recept is van Catharina del Marcel en kun je hier vinden.

3. Pastinaakpap

Als je een pond groenten per dag wilt eten, is het handig om er bij je ontbijt vast wat in te sneaken. Pastinaak zit vol vezels, is zoet en combineert goed met blauwe bessen en ananas. Dit -en nog veel meer makkelijke AIP dieet ontbijtjes- staat in het AIP Ontbijt receptenboek van revolutionairgezond.nl.

4. Chocolate Tigernut Granola

Niks makkelijker dan even snel een bakje kokosyoghurt met granola en fruit. Deze granola maak je in een grote ‘batch’ zodat je een tijdje vooruit kunt. Als je chocola mist in het AIP dieet, dan is dit een goed alternatief. De chocoladesmaak in deze granola komt namelijk van carobepoeder. Dit recept is van Michele van thrivingonpaleo.com.

5. Bloemkoolontbijt

Bloemkool ontbijt met kaneel

Als laatste wil ik je dit bloemkoolontbijtje niet onthouden. Ook bloemkool is zo’n groente dat zich goed leent voor het ontbijt. Even stomen en mengen met een halve banaan, kaneel en granaatappelpitjes erop. Klaar. Lees het recept hier.

Zit er wat voor je bij?

Kijk gerust even bij de andere ontbijtjes, zoals deze Worteltaart n’Oatmeal. Of wat dacht je van een Zoete Pompoensoep met Kaneel? En mocht je er écht niet uit komen, dan kun je altijd een ontbijtje overslaan. Dat is ook heel helend voor je lichaam.

Ga je dit recept maken? Deel je foto op Instagram en tag @lekkerheel.nl!