AIP in de Aziatische supermarkt

door aug 9, 2021

Is er bij jou in de buurt een grote Aziatische supermarkt, dan ben je net als ik een bofkont. Ik ga regelmatig op Aziatische supermarkt-safari bij ‘Amazing Oriental’ in Amsterdam (naast de Makro). Er is er nu ook eentje in Hoog Catharijne in Utrecht. Volgens het bordje bij de ingang kunnen alleen bedrijven er inkopen doen, maar ik word niet tegengehouden 😉

Vóór mijn AIP- en paleotijdperk vond ik het al een feestje om in een toko te snuffelen. Alleen al de geuren en kleuren. Gekke groentes die ik niet kende. En 86 soorten sambals, boemboes en noodles. Eerlijk is eerlijk, toen lette ik ook nog niet zo op de ingrediëntenlijst van producten. Tegenwoordig wel en ik schrik me soms een ongeluk wat er allemaal aan zo’n pakje of potje is toegevoegd. Opletten dus.

Ga je binnenkort naar een Aziatische supermarkt? Ik heb tips!

Een AIP’er kan ook slagen in de toko. Sterker nog, sommige dingen kun je alleen in een toko (of online) vinden. Ik heb laatst weer een lading spulletjes gehaald en ik geef toe: het meeste is zetmeelrijk en dus hoog qua koolhydratengehalte. Met mate gebruiken dus.

  • Kokosmelk – verschillende pakken en blikjes van Aroy-D hebben geen dubieuze toevoegingen en zijn heerlijk romig
  • Cassavechips – let op toevoegingen
  • Cassavemeel – om deze wraps mee te maken bijvoorbeeld.
  • Tapiocazetmeel – bindmiddel voor AIP pannenkoekjes of andere baksels
  • Bakbananen – ook bij de grotere reguliere supermarkten te vinden
  • Tapiocaparels – de harde variant van alleen tapioca, bijvoorbeeld om tapiocapudding mee te maken (volgt!)
  • Zoete-aardappelvermicelli – voor een AIP variant van het Koreaanse gerecht Japchae
  • Tapiocavellen – voor het maken van Vietnamese loempia’s

Heb je nog een tip voor dit lijstje? Laat een reactie achter!