Chinese kool met kip en noodles

Chinese kool met kip en noodles (AIP, Paleo)

Ik stond met een Chinese kool in m’n handen in de supermarkt en ineens plopte er een herinnering op. Lang geleden ben ik twee jaar op reis geweest in Zuid-Oost Azië, Australië en China. Een fantastische ervaring. Bijzondere mensen, prachtige plekken en het lekkerste eten. Ik schijn toen gezegd te hebben: als ik voor de rest van mijn leven Oosters moet eten vind ik dat PRRRIMA! Pad thai, fried rice, geurige currys, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Maargoed, die Chinese kool ging dus met mij mee.

Toen ik ook nog eens sweet potato noodles ontdekte bij de Aziatische supermarkt, deed ik een inwendig mini-dansje. Deze noodles zijn paleo én AIP!

Deze Chinese kool met kip en noodles heb je binnen een mum van tijd op tafel staan. De noodles hoeven maar 5 minuten te koken, de rest roerbak je zo gaar.

Wat gaat er in deze Chinese kool met kip en noodles?

Kippendijen
Kipfilet kan ook, maar kippendijen hebben een hoger vetgehalte en blijven daardoor malser en sappiger. Ik bak de kip als eerst op hoog vuur, haal het er dan uit, om het later weer toe te voegen. Als je de kip bij de ui, gember en knoflook doet, branden deze vrij snel aan.

Chinese kool
Snijd het in lekker dunne reepjes. Het slinkt nog en is supersnel gaar, dus je voegt het pas bijna op het laatst toe.

Kokos aminos
Een AIP vriendelijk alternatief voor sojasaus. Kokos aminos is gemaakt van de kokosbloesem. Het is vergelijkbaar met sojasaus, maar iets dunner en iets minder zout. Toch is het raadzaam om nog even te wachten met zout toevoegen tot nádat je de kokos aminos hebt toegevoegd. Je kunt kokos aminos het beste online bestellen, maar Ekoplaza heeft het ook.

Zoete-aardappel noodles
Deze noodles zijn gemaakt van het zetmeel van zoete aardappels. Daardoor zijn ze geschikt voor AIP en paleo. Ik heb ze gekocht bij Amazing Oriental. Je kunt de noodles ook vervangen voor gebakken bloemkoolrijst.

Knoflook, gember, bosui, limoen
Allemaal onmisbaar voor een Oosters tintje.

Chinese kool met kip en noodles

Snelle, gezonde roerbak met een Aziatisch tintje. AIP en paleo proof, maar daar merkt de rest van je tafelgenoten helemaal niets van!
Voorbereiding15 min
Bereiding15 min
Totaal30 min
Gerecht: Hoofdgerecht
Tag: AIP, hoofdgerecht, kip, paleo, snel
Personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 tl kokosolie of avocado-olie
  • 250 g Chinese kool
  • 200 g kippendijen
  • 1 goede teen knoflook
  • 1/2 ui
  • 1 duim verse gember
  • 100 g zoete-aardappelnoodles
  • 4 el kokos aminos
  • 1 limoen
  • 1 bosui

Voor je tafelgenoten zonder dieet

  • gebakken uitjes
  • sambal of sriracha
  • cashewnoten

Bereidingswijze

Bereid alle ingrediënten voor

  • Snijd de kool in dunne reepjes, versnipper de ui, hak de knoflook, snijd de bosui in ringetjes en snijd de gember in fijne reepjes.
  • Snijd de kippendijen in kleine blokjes
  • Zet een pan water op het vuur. Voeg zodra het kookt de noodles toe en kook ze 5 minuten (of volgens de instructie op de verpakking). Giet de noodles af en spoel ze even na met wat koud water.

Bakken

  • Verwarm een hapjespan of wok op hoog vuur en voeg de olie toe.
  • Roerbak de kip op hoog vuur. Zodra het gaar is, doe je de kip in een bakje en zet je het apart.
  • Zet het vuur wat lager en doe nog een beetje olie in de pan. Voeg de uien en gember toe en bak tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog even kort.
  • Voeg dan de Chinese kool en de kip toe. Verdeel de kokos aminos over het mengsel en roer goed.
  • Schep de noodles door het geheel. Breng op smaak met zout.
  • Serveer met een partje limoen en misschien wat extraatjes voor de niet AIP'ers aan tafel. Eet smakelijk!
Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Recipe Rating