Accessoires

Lurch Spirali
Lurch Spirali

Lurch Spirali​

Een spiralizer voor groenten. Je kunt hiermee noedels maken van allerlei groenten: courgettes, wortels, rettich, zoete aardappel, enz. Het is een vrij groot ding, dus je moet er wel ruimte voor hebben (dat is een dingetje bij ons).

De kinderen vinden het in elk geval fantastisch.
Ze noemen het de Groenten Wasstraat.

greenpan
Greenpan Pannenkoekpan

Keramische Pannenkoekpannen​

Er gaat geen dag voorbij of er wordt bij ons thuis pannenkoeken gebakken. Deze Pannenkoekpan van Greenpan heeft een keramische anti-aanbaklaag, in elk geval beter dan teflon. Ik heb er eentje van 28 cm en eentje van 24 cm. 

citroenpers
Citroen- en limoenpers

Citroen- en limoenpers​

Naast eierschilletjes zijn citroenpitjes toch wel mijn grootste keuken-ergernis. Je knijpt een citroen uit boven de pan en er floepen zo drie pitjes mee. Die ik vervolgens grommend eruit probeer te vissen. 

Je kent het? Dan moet je dit apparaatje hebben.

zwilling santokumes
Zwilling Santokumes

Een goede messenset​

Over ergernissen gesproken. Slechte messen..!! Dus hebben wij een tijdje geleden geïnvesteerd in een lekkere messenset. We hebben verschillende soorten, maar ik ben erg tevreden over de messen van Zwilling. Wat je vooral nodig hebt is een santoku mes. Ik denk dat ik 75% van het snijwerk daarmee verricht.

Ieder z’n ding natuurlijk, maar mocht je op zoek zijn… 

Skerper Slijppakket
Skerper Slijppakket

Slijpstenen

Ik geef toe, ik heb dit zelf niet gebruikt. Maar ik geniet er wel ontzettend van.
De man des huizes heeft zich namelijk tot een ware messenslijper ontpopt. Eén keer in de zoveel tijd worden alle messen verzameld voor een manicure. 

En koken is dubbel zo leuk met écht scherpe messen, kan ik je vertellen!! 

Deze set van Skerper (goeie naam) doet het super. Wel even de tijd voor nemen, want het je moet even oefenen. Inclusief supergoed Youtube filmpje hoe het moet.