Keukenapparaten

Iedereen heeft zo zijn favoriete keukenapparaten. Dit is mijn lijstje. Ik gebruik ze elke dag, zo niet dan elke week.

MontAna AirFryer
MontAna AirFryer

MontAna AirFryer​

Een airfryer?? Hoe kun je dit nou bovenaan je lijstje zetten?? Als je denkt dat hier alleen vette patat en bitterballen in kunnen, think again. Wij bakken er thuis vooral kip en zoeteaardappel- of pastinaakfrietjes in. 

De MontAna Airfryer is trouwens meukvrij: het heeft een keramische binnenlaag in tegenstelling tot de meeste andere airfryers met een teflon binnenlaag. 

instant pot
instant pot

Instant Pot​

De Instant Pot is in Nederland nog niet heel bekend. Maar in Amerika wel! Dit ding kan heel veel: snelkoken, sauteren, stomen, slowcooken, rijst koken, bouillon trekken en (kokos)yoghurt maken. 

Wat ik ermee doe? Bouillon trekken! Je gooit alles in de pot, zet de timer en kunt de Instant Pot rustig uren laten pruttelen (ook als je niet thuis bent).

bosch hakmolen
bosch hakmolen

Bosch hakmolen- en staafmixerset​

Wij hebben een heel kleine keuken. Dus helaas is er geen plaats voor een grote keukenmachine. Met deze set van Bosch ben ik superblij. We gebruiken hem elke dag. Je klikt gemakkelijk het bovenstuk van de staafmixer op een hakmolentje.  

nutribullet
nutribullet

Nutribullet blender​

Mijn vriend is dol op chimichurri, pesto, guacamole, dat soort dingen. Dus kreeg hij een keer voor zijn verjaardag een Nutribullet. Maar wie gebruikt hem elke dag? Ik dus! Pannenkoekenbeslagsmoothies, ijskoffies, dat soort dingen 😉

zwilling santokumes
Zwilling Santokumes

Een goede messenset​

Over ergernissen gesproken. Slechte messen..!! Dus hebben wij een tijdje geleden geïnvesteerd in een lekkere messenset. We hebben verschillende soorten, maar ik ben erg tevreden over de messen van Zwilling. Wat je vooral nodig hebt is een santoku mes. Ik denk dat ik 75% van het snijwerk daarmee verricht.

Ieder z’n ding natuurlijk, maar mocht je op zoek zijn…