Ik heb een zwak voor tijdschriften. Vooral als het over spiritualiteit, voeding en gezondheid gaat. Of creatieve dingen. Flow, Happinez, Paleo Magazine, Delicious, Happy Handmade Living, kom maar door. Zo’n vers nieuw tijdschrift dat tussen de post in de brievenbus ligt? Instant geluksmomentje. Maar als je denkt dat ik dan op de bank met een kopje thee elk tijdschrift van kop tot kont doorlees, no way. Wie heeft daar tijd voor? Dus gedurende het jaar stapelen de tijdschriften zich op in de bak.
Als wij op vakantie gaan, gaat de hele stapel tijdschriften dus mee. Met het mantra: ze gaan NIET mee terug naar huis. Op vakantie ga ik dan een avondje naast mijn stapel zitten en blader ze allemaal door. Wat ik wil houden, maak ik een foto van met mijn telefoon. En dan de hele stapel weggeven. Dat is mijn tijdschrift-ritueel.
Deze Pulled Chicken Avocado Salade is geïnspireerd op een recept dat ik toen in een Paleo Magazine (nr. 2, 2021) in mijn stapel tegenkwam. Met een paar aanpassingen heb ik hem AIP gemaakt. ‘Pulled Chicken’ klinkt ingewikkeld, maar dit recept is ontzettend snel in elkaar gedraaid.

Wat heb je nodig voor deze Pulled Chicken Avocado Salade?
Kipfilet of kippendij
Liefst biologisch, dan kun je ervan uit gaan dat het vrij is van antibiotica en biologische voeding heeft gekregen. Je hoeft de kip niet te snijden, gewoon in zijn geheel in de bottenbouillon doen.
Bottenbouillon
Natuurlijk kun je ook een bouillonblokje gebruiken, maar helaas zitten bouillonblokjes vol met toevoegingen. Denk aan gist, smaakversterkers, suiker en plantaardige olie. De bottenbouillon kun je naderhand opdrinken, heerlijk en gezond!
Avocado’s
Het is belangrijk dat ze goed rijp zijn. Pas dan krijg je een lekker romig mengsel.
Limoensap
Ook te vervangen door citroen.
Bosui, basilicum en gedroogde kruiden
Dit zijn de smaakmakers. Uiteraard ook te vervangen voor andere kruiden: bieslook, tijm, koriander, peterselie, enz.
Pulled Chicken Avocado Salade
Ingrediënten
- 300 ml bottenbouillon of een bouillonblokje, maar dan is het niet meer AIP-proof
- 1 tl gedroogde rozemarijn (of een takje verse) te vervangen door andere kruiden naar smaak
- 1/2 tl zeezout tenzij je bouillon al zout bevat
- 250 g kipfilet of kippendij
- 2 kleine rijpe avocado's
- 1/2 limoen (sap)
- 1 bosui, gesnipperd
- 15 blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze
- Doe de bottenbouillon in een steelpan, voeg de gedroogde kruiden en het zout toe. Breng het aan de kook.
- Voeg de kipfilet in zijn geheel toe. Zorg dat de kipfilet onder staat. Voeg eventueel nog wat water toe als dat nodig is. Kook de kipfilet in 10 à 15 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en leg op een bord. Laat een beetje afkoelen.
- Prak ondertussen de avocado's. Pers de limoen uit en snij de bosui en basilicum fijn. Meng alles met de avocado's.
- Neem twee vorken en trek de kipfilet uit elkaar zodat je 'pulled chicken' krijgt. Laat verder afkoelen.
- Meng de kip met het avocadomengsel en breng het geheel op smaak met zout.