Smoothiebowl met Biet en Radijs en brandnetelthee

door aug 15, 2021

Aaah smoothiebowls…. Ik schreef er al eerder over, want smoothiebowls zijn mijn go-to AIP ontbijt. Of dat in de winter nog steeds zo is, gaan we nog zien.

Maar deze zomer zijn alle kleuren van de regenboog al uit m’n blender gekomen. Want je moet wel kiezen hè, niet alle kleuren bij elkaar gooien. Tenzij je goed gaat op bruine smurrie 😉

Deze smoothiebowl met biet en radijs is felroze. Hij is lekker zoet door de banaan en mango en verrijkt met eiwitten door de collageen. De gember geeft een frist tintje en de kurkuma helpt met de kleur en is natuurlijk heel gezond.

Kopje brandnetelthee ernaast

Naast m’n smoothiebowl had ik een kopje brandnetelthee met citroen. Daar zit een verhaal aan vast. Gisteren heb ik een wildplukwandeling gemaakt in het Amsterdamse Bos. De wandeling werd begeleid door Katja van Wilderlust, een mega-enthousiaste dame met passie voor wildplukken.

Bij een gemiddelde boswandeling let je er natuurlijk niet zo op, maar er staat zó veel eetbaars om je heen! Veldzuring, weegbree, paardenbloemen, Sint Janskruid, Moerasmunt, Moerasspirea, Zevenblad, Duizendblad en dus: brandnetels.

Brandnetels zijn megagezond!

Wist je dat de brandnetel een fantastisch gezond plantje is? Het bevat een hele rits aan vitamines en mineralen, zoals foliumzuur, calcium, zink, silicium, magnesium en zwavel. Het kan zelfs helpen tegen hooikoorts en huisstofmijtallergie. Google het maar eens, je kunt bijna niet geloven dat dit gewoon in overvloed te vinden is.

Brandnetels zijn megagezond

Ik koos voor brandnetelthee als instapmodelletje. Ik knipte de topjes van 3 brandnetels, schudde eventuele beestjes eruit en overgoot de brandneteltoppen met heet water. Voor de smaak wat citroen erbij en klaar! (helen maar 😜)

Mocht je je afvragen of de brandnetels je dan niet in je mond prikken: nee hoor, zodra je ze met heet water overgiet, gaan de haartjes stuk en kunnen ze je niet meer branden. Hetzelfde geldt voor als je ze in een smoothiebowl maalt, maar dan dus niet in deze smoothiebowl met biet en radijs..!

Smoothiebowl met biet en radijs

Deze smoothiebowl met biet en radijs is felroze. Hij is lekker zoet door de banaan en mango en verrijkt met eiwitten door de collageen.
Bereiding10 minuten
Totaal10 minuten
Gerecht: Ontbijt
Tag: AIP, ontbijt, paleo, smoothiebowl
Personen: 1 goede portie

Ingrediënten

  • 1 rauw of gekookt bietje
  • 1 stukje gember, geschraapt
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • paar stukjes bevroren mango
  • 1 rijpe banaan
  • paar radijsjes
  • 2 schepjes collageen optioneel
  • 1 goede scheut kokosmelk of water

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten samen in een blender en maal tot een dikke smoothie.
  • Serveer met toppings naar keuze, bijvoorbeeld kokosrasp, bessen en frambozen.