Ga terug

Portobello burgers met avocado en botersla

Heerlijke portobello burgers van kip met avocado, zonder broodje. De portobello's dienen als broodje. Koolhydraatarm, AIP en paleo.
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totaal25 min
Gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Tag: AIP, avocado, hamburger, hoofdgerecht, kip, lunch, paleo
Personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 2 tl kokosolie of avocado-olie
  • 2 avocado's
  • 1/2 limoen (sap)
  • snufje zout
  • 4 blaadjes botersla

Voor de kipburgers

  • handje rucola
  • 1/2 rode ui
  • 200 g kipfilet
  • 1 el kokosmeel of -rasp (optioneel)
  • 1 el basilicum
  • 1/2 limoen (sap)
  • snuf zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

Maak eerst de kipburgers (dit kun je evt een dag van tevoren voorbereiden)

  • Snipper de rode ui. Hak de rucola fijn. Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Doe alle ingrediënten voor de kipburgers in de keukenmachine en draai tot het een samenhangende massa is.
  • Vorm er twee burgers van. Leg ze op een bord, dek af met wat plastic folie en plaats ze in de koelkast.

Bereiding

  • Verhit een grote grillpan en voeg wat avocado-olie toe.
  • Leg de portobello's aan een kant en de kipburgers aan de andere kant. Bak aan beide kanten tot ze gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten.
    Past het niet allemaal in 1 pan? Bak dan eerst de kip, houd deze warm onder wat aluminiumfolie en bak daarna de portobello's.
  • Prak ondertussen de avocado met limoensap en zout tot een dikke saus.

Bouwen maar

  • Leg twee portobello's op een bord, daarop wat botersla, dan de kipburgers met avocado-saus en bovenop de andere portobello's. Eet smakelijk!

Extra tips

Je kunt de burgers natuurlijk ook nog beleggen met:
  • Plakjes komkommer
  • Rode ui
  • Augurk
  • Tomaatjes (mits geïntroduceerd)
  • Gebakken bacon
  • enz!