Ga terug

Courgette noedels met vegan kaassaus

Koolhydraatarm, gluten-en zuivelvrij, maar tóch een kaassaus. Helemaal geschikt voor AIP en paleo.
Bereiding20 min
Totaal20 min
Gerecht: Hoofdgerecht
Tag: AIP, bloemkool, courgette, edelgist, hoofdgerecht, paleo
Personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • rasp van een biologische citroen
  • 1 el verse fijngesneden bieslook of basilicum, peterselie of salie
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl avocado-olie of kokosolie om in te bakken

Voor de saus

  • 150 g paarse zoete aardappel
  • 1 medium ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el edelgist
  • 2 tl appelciderazijn
  • 75-100 ml water afhankelijk van hoe dik je de saus graag wilt
  • grote snuf zout

Bereidingswijze

  • Draai noedels van de courgette met een mandoline, Spiralizer of Spirelli. of snij er heel dunne slierten van met een mes. Zet even aan de kant.
  • Zet een pan water op en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook de zoete aardappel in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Verwarm ondertussen wat avocado- of kokosolie in een hapjespan. Versnipper de ui en voeg toe aan de pan. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak tot het lekker gaat ruiken en gaar -maar niet bruin- is.
  • Giet de zoete aardappel af en doe samen met de helft van het ui-knoflookmengsel uit de pan in een keukenmachine. Voeg ook de andere ingrediënten voor de saus tpe. Draai tot een gladde saus.
  • Voeg de courgettenoedels toe aan de hapjespan, roer door en laat op middenhoog vuur doorwarmen tot de courgettenoedels iets zachter zijn. Maar laat het niet te lang doorgaren, dan worden de noedels te zompig.
  • Voeg de saus toe aan de hapjespan, meng goed met de courgettenoedels en zet meteen het vuur uit.
  • Serveer de noedels op twee borden. Rasp wat citroenschil boven elk bord en garneer verder met de kappertjes en verse bieslook.