Ga terug

Hamburgers met kippenlever, appel en spekjes

Lever is gezond! Bang voor kippenlever? Niet nodig met dit recept met rundvlees, appel en spekjes. AIP en paleo.
Voorbereiding45 min
Totaal45 min
Gerecht: Hoofdgerecht
Tag: AIP, hamburger, hoofdgerecht, paleo

Ingrediƫnten

  • 1/2 flespompoen
  • scheut avocado-olie
  • 100 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 kleine friszoete appel
  • 2 rode uien
  • 1 tl zout
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

Bereid de pompoen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de pompoen en snijd hem door de helft. Verwijder de pitten en snijd de helft van de pompoen in dunne schijven. Bewaar de andere helft voor een ander gerecht.
  • Pel een van de rode uien en snijd in parten. Snijd het klokhuis uit een van de appels en snijd vervolgens in schijfjes.
  • Verdeel de pompoen, partjes ui en appel over de bakplaat. Schenk er wat olie over en bestrooi met zout. Zet een half uur in de oven.

Bereid de burgers

  • Verwarm een koekenpan en bak de spekjes. Bak ze gaar, maar niet helemaal knapperig.
  • Neem een mengkom en doe het rundergehakt erin.
  • Doe de kippenlevertjes in een keukenmachine, maal fijn en voeg toe aan het gehakt.
  • Pel de andere rode ui en versnipper in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de overgebleven appel. Voeg toe aan het gehakt.
  • Voeg nu de (iets afgekoelde) spekjes ook toe. Laat de koekenpan met wat van het vet op het fornuis staan. Hier gaan we straks de burgers in bakken.
  • Voeg als laatste het zout, de oregano en het knoflookpoeder toe.
  • Meng alles goed door. Vorm 4 burgers van het mengsel. Leg ze eventueel meteen in de koekenpan waar je de spekjes in bakte. Bak de burgers ongeveer 8 minuten per kant bruin en gaar.
  • Serveer de burgers met de pompoen, rode ui en appel uit de oven.