Stoom de bloemkoolrijst in ongeveer 10 minuten gaar.
Meng -terwijl de bloemkool gaar stoomt- in een middelgrote mengkom het tapiocameel, kokosmeel, zout en kruiden.
Snijd de verse spinazie fijn en meng dit er ook door.
Voeg de bloemkool en de olie aan het mengsel toe. Roer het eerst goed door met een lepel. Het lijkt alsof het misgaat (heel kruimelig), maar het komt goed.
Begin nu met kneden, tot het mengsel smeuïg wordt. Als het te droog is, kun je nog wat olie toevoegen. Als het te nat is, kun je wat kokosmeel toevoegen. Maar let op: dat neemt veel vocht op, dus doseer met kleine beetjes. Als de balletjes niet blijven kleven (ze vallen uit elkaar), dan kun je wat tapiocameel toevoegen.
Vorm 10 tot 12 balletjes van het mengsel.
Bakken in de airfryer
Leg de balletjes in het mandje van de airfryer. Zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen.
Bak de balletjes in 10-12 minuten op 200°C goudbruin. Check halverwege of ze niet te hard gaan en rol ze even om.
Bakken in de oven
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20-25 min goudbruin. Check halverwege of ze niet te hard gaan en rol ze even om.
Voor de dipsaus
Voeg (terwijl de balletjes in de oven of aifryer liggen) alle ingrediënten voor de dipsaus toe aan een keukenmachine en maal het tot een dipsaus.