Ga terug

AIP Rabarber Frambozen Compote

Een heerlijk zoete paleo en AIP rabarber compote met frambozen, ideaal als topping op je kokosyoghurt, pannenkoek of cracker.
Voorbereiding5 min
Bereiding15 min
Rusttijd4 uur
Totaal4 uur 20 min
Gerecht: Bijgerecht, Ontbijt
Tag: AIP, compote, fruit, paleo, rabarber, suikervrij
Personen: 1 potje

Benodigdheden

  • steelpan
  • dunschiller
  • snijplank
  • keukenmes
  • schone weckpot of jampot

Ingrediƫnten

  • 180 g rabarber
  • 100 g frambozen diepvries is prima
  • 3 el sinaasappelsap
  • 2 el water
  • 1 tl gelatinepoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder optioneel

Bereidingswijze

  • Was de rabarber en schil eventueel de stugge draden weg. Snijd de rabarber in stukjes en doe deze in een kleine steelpan. Voeg ook de frambozen, sinaasappelsap en het water toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Laat het zo'n 10-15 minuten koken en roer het af en toe door.
  • Strooi op het laatst de gelatine uit over het mengsel en roer het nog even goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Zet nu het vuur uit.
  • Giet het mengsel in een schone (weck)pot. Laat afkoelen en zet het een nacht, of tenminste 4 uur in de koelkast.