Je voelt het gewoon. Dat de herfst eraan komt bedoel ik. Of zit dat in mijn hoofd? Van de week stonden we op het schoolplein naar de andere ouders te koekeloeren. “Iedereen is alweer zo winters gekleed”, zei mijn vriend. En het klopte, ik had zelf ook een zwarte lange broek aan.
Waar ik een maand geleden nog helemaal Miss Smoothiebowl was, heb ik nu ’s ochtends meer behoefte aan een warm kommetje…. ‘iets’. Het liefste havermout, maar die skip ik even wegens het Auto Immuun Protocol dat ik volg. Dus is het even schakelen. Ik dacht aan een warme pompoenbowl, maar wegens teveel vloeistof had ik ineens een Zoete Pompoensoep met kaneel. En ik moet zeggen: laat de herfst maar komen, dit is lekker!

Wat gaat er zoal in deze Zoete Pompoensoep met Kaneel?
Pompoen
Lekker lang houdbaar op de fruitschaal, zo heb je altijd wat voor de grijp. Pompoen bevat veel vitamine A, maar ook vitamine C en E en verschillende mineralen zoals magnesium, mangaan en kalium. Het is heerlijk uit de oven (beetje tijm, knoflook en rode ui erbij) of je maakt er een AIP pizza- of pastasaus van. Maar zoals dit recept bevestigt, is pompoen ook heerlijk in zoete gerechten. Vooral met kaneel, kruidnagel en gemberpoeder is het echt heerlijk!
Appel
Geeft een lekker zoete smaak aan de soep. Gebruik echter niet te veel, want dan wordt het te zoet en appelig.
Kokosmelk
Maakt het heerlijk romig. Je kunt de kokosmelk ook vervangen voor water of chufamelk. Of, als je niet AIP maar wel paleo eet, amandelmelk of andere notenmelk.
Kaneel en gemberpoeder
Dit is wat ik even voor handen had. Maar ook foelie en kruidnagelpoeder doen het goed in dit kommetje. Niet AIP? Dan kun je ook peper en kardemom toevoegen.
Zin in een ander warm ontbijtje?
Probeer dit Bloemkoolontbijt met Kaneel of bak verse snelle Kokosgranola in de pan voor over je kokosyoghurt.
Zoete Pompoensoep
Ingrediënten
- 200 g pompoen
- 1/2 appel
- 1/2 el kokosolie
- 150 ml kokosmelk
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- Snufje zout
Toppings
- 1 el chufaschaafsel
- 1 el kokosrasp
Bereidingswijze
- Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Snijd de appel ook in blokjes.
- Verwarm de kokosolie in een steelpan. Voeg alle ingrediënten toe (behalve de toppings) en roer goed door. De pompoen moet nét onder de kokosmelk staan. Voeg anders nog een heel klein beetje water toe.
- Laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
- Verwarm de kokosrasp en het chufaschaafsel in een koekenpan. Bak tot het goudbruin is. Blijf erbij, want het kan ineens snel gaan!
- Als de pompoen gaar is, zetje het vuur uit. Mix met de staafmixer tot een stevige soep.
- Serveer in een kom met het mengsel van kokosrasp en chufamengsel. Strooi er nog een beetje kaneel over. Geniet!